q Billån Forsvaret (Guide for ansatte i forsvaret) - Billånsguiden

Billån Forsvaret (Guide for ansatte i forsvaret)

Billån Forsvaret

Det finnes ingen åpen informasjon som tilsier at Forsvaret har noen egne samarbeid om billån med bankene. Samtidig vet vi at det finnes flere fordelsprogrammer for ansatte i Forsvaret som du helt sikkert kjenner godt til.

I denne artikkelen vil vi komme med forsvarlige alternativer til billån for deg som jobber i Forsvaret, men som pr i dag ikke vet om det finnes noen egne billånstilbud for deg gjennom jobben.

Billån for ansatte i Forsvaret

For ansatte i forsvaret finnes det ikke et eget billån. Det beste alternativet vil være å sammenligne de billånene som finnes i Norge og velge det beste alternativet for deg rent økonomisk. Finn beste og billigste billån her. Dersom du kjøper en ny bil trenger du også full kaskoforsikring, som kan komme gjennom din fagorganisasjon eller gjennom  feks, Gjensidige.

Forsvaret: Revirering av biler

Tidligere i år fikk 4155 bileiere et brev om at deres bil er forhåndsrekvirert, skrev NRK. Forsvaret har planlagt oppgraderingen av beredskap lenge, uavhengig av sikkerhetssituasjonen slik den er i dag, men Russlands aktiviteter i Ukraina aktualiserer tiltaket, sier generalmajor Lars Christian Aamoth, sjef for Forsvarets logistikkorganisasjon.

– Det passer veldig godt at vi forsterker beredskapen når verden ser ut som den gjør.

I følge Rekvisisjonsloven, eller Lov om militære rekvisisjoner, fra 1951, har Forsvaret rett til å rekvirere både biler, bygg, og hus. Forsvaret har en egen ressursdatabase der det blant annet er flere tusen forhåndsrevirerte biler.

Generalmajor Aamoth, uttalte seg videre verdørende biler:

– En slik forhåndsrekvirering kan kanskje virke dramatisk. Men, dette er et “føre var-tiltak”, og en del av en større gjenoppbygging av en beredskap som Norge og Forsvaret en gang hadde, men som ble mindre aktuell etter den kalde krigen.

Forsvaret ønsker forløpig bare fossildrevede kjøretøy i ressursdatabasen sin. Hver enkelt rekvirering gjelder forøvrig bare et år og har ikke særlig betydning i fredstid.

Forsvar billån

Jobber du i forsvaret er det ekstra viktig å ha en forutsigbar og ordnet privatøkonomi. Valg av riktig billån vil være en essensiell del av helhetsbildet. Det som er mest uforsvarlig ved kjøp av bil er om du tar opp et forbrukslån for å kjøpe en ny El-bil. Da påfører du unødvendig destabilisering i økonomien din med de høye rentene og de alvorlige konsekvensene som påfølger ved et eventuelt mislighold. Dette er de fleste klar over, men det lar seg allikevel nevne som et viktig moment når det kommer til å ta et forsvarlig billån.

Velg et forsvarlig billån

Det tilkommer en rekke kostnader med det å ta et billån, eie og å ha en bil i drift. Det gjelder å innføre smarte sparegrep der man har mulighet. Enten du skal kjøpe en ny bil, en brukt bil, eller om du skal bytte ut din eksisterende bil, eller om du ønsker å refinansiere et eksisterende billån, har vi en god del tips rettet til akkurat dette.

Finansmyndighetene i Norge har satt mange retningslinjer for hvor mye man kan belåne. Dette beskytter lånetaker og banker mot uforsvarlig lånevirksomhet. Når det kommer til billån går reglene ut på at du maksimalt kan ta lån fem ganger egen inntekt.


Eksempel:

Dersom du tjener Kr. 500000,- vil regnestykket se slik ut:

500000*5=25000000

Med en lønn på Kr. 500000,- vil du kunne få en estimert lånegrense eller låneramme på rundt 2.5 millioner. Nå anbefales det så klart ikke å bruke hele lånerammen din på et bilkjøp. Det ville vært uforsvarlig, men regnestykket forteller allikevel hvor mye lån du potensielt kan få totalt sett.


Lurer du på hvor mye du kan få innvilget til billån vil vi anbefale at du tar inntekten din, ganger den med fem, og trekker fra eventuell gjeld. Alternativt kan du bare bruke billånskalkulatoren hos her 

Vi vet ikke hva du vil få for svar, men vi kan bekrefte at du vil få en oversikt over de beste tilgjengelige tilbudene for billån som finnes i hele Norge. Og, med det grunnlaget, kan du som ansatt i forsvaret ta et fremoverlent og forsvarlig valg av billån.

Sammenlign 26 banker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *