Billån med sikkerhet i bilen (Guide 2024)

Billån med sikkerhet i bilen

Lån med sikkerhet i bilen er den vanligste formen for billån. I en nyhet fra Tv2, forteller det europeiske krasjtest-instituttet Euro NCAP at de har som mål å øke sikkerhet for biler. Denne artikkelen vil ta for seg sikring av bilen og det du trenger å vite om pant i billån.

Når du kjøper en bruktbil er det kjøpsloven som gjelder. Denne varer i 2 år, og ikke i 5 år, som forbrukerkjøpsloven dekker ved kjøp av ny bil.

Du bør være sikker på at du er tilfreds med bosituasjonen før du vurderer å bruke boliglånet for finansiere bilkjøpet.

Overlever bilen din noen år til, så kan du jo kanskje pusse opp noe isteden, men dersom du må ha nytt billån er det bare å sikre det i bilen.

Lån med pant i bilen

Dersom du velger å pante bilen når du finansierer billånet er du sikret en nedbetaling som mer eller mindre tilsvarer verdifallet på bilen.

Det er også mulig å ta opp pant i boligen dersom du har ledig sikkerhet i den.

Det som er viktig da er at du betaler noen lunde det samme som du ellers ville gjort med et ordinært billån, slik at du følger verdifallet på bilen når du betaler ned lånet.

Det er ikke mulig å låne med pant i bil etter at bilkjøpet er gjennomført, så dette bør du gjerne tenker over på forhånd av å kjøpe bil.

Sikre deg gode vilkår på billånet

Dersom valgene er tatt og du skal ha en bil er det neste steget å sikre seg et billån med gode betingelser.

Det kan være mye å spare ved å velge et billån med lav rente. Jo høyere egenkapital du stiller med, jo bedre vilkår får du på billånet.

Derfor kan det være fordelaktig for deg å spare noen måneder før du tar et billån med sikkerhet i bilen.

Uansett hvilke betingelser du ender opp med ved å bruke sammenligningstjenester og låneformidlere er det viktigste å betale billånet ned så kjapt du klarer, eller i det minste i takt med verdifallet på bilen.

Selv om nedbetalingstiden er opp til 10 år på biler anbefales det at man tar bilens alder og trekker fra resterende antall år, så kommer du frem til en fornuftig nedbetalingstid.

Er bilen 5 år, bør nedbetalingstiden på bilen være 5 år, da verdifallet vil være tilsvarende som lånesummen.

Finn billigste billån her

Forbrukslån til bil er usikret gjeld

Dersom du ikke eier en bolig eller ikke har nok sikkerhet ledig i den du eier, kan forbukslån være den eneste metoden du har igjen til å kjøpe bil. Må du virkelig ha bil?

Det er nå det er viktig å gjøre en grundig analyse av behovet ditt for bil. Dersom det ikke er rom for en bil i økonomien din nå er det jo mest sannsynlig ikke det når forbrukslånet skal tilbakebetales heller.

Kan du ta kollektiv transport eller bruke beina kan det være lurt å begynne å spare til bil istedenfor å ta et forbrukslån for å finansiere bil.

Dersom du skulle ta et forbrukslån for å finansiere bilkjøpet anbefales det at du bruker en sammenligningstjeneste som. Det er den eneste måten du kan sikre at du får lavest mulige renter på lånet.

Utover dette anbefaler vi at du leser sjekklisten på forbrukerrådets nettsider om ting du bør tenke på før du vurderer å ta opp lån;

Lykke til med bilfinansieringen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *