Billån fra nordea og gjensidige

Nordea gjensidige billån

Gjensidige og Nordea har inngått et samarbeid for å kunne tilby kunder best mulig tilbud av blant annet billån og forsikring. Med utgangspunkt i behovene knyttet den enkeltes økonomi tilbyr Nordea skreddersydde løsninger og kan gi deg et billån med forsikring, til bilen du ønsker deg.

Er du på utkikk etter et billån som passer deg, står landets fremste spesialister i Nordea klare med råd, og veiledning til hvordan du kan få akkurat bilen du har drømt om.

Hvorfor ta et billån gjennom Nordea?

Gjennom å få et billån hos Nordea kan du få et sikkert lån med pant i bilen du kjøper, ny eller brukt, med gunstig rente, opptil 10 års nedbetalingstid, og opp til 100% finansiering. Med en kombinasjon av deres gjennomførte digitale løsninger tilbyr Nordea også personlig rådgivning og service. De er tilgjengelig på telefon og chat alle dager, og du kan også avtale et møte. Nordea har en rekke kunde-program som er tilpasset ulike sammensetninger av behov, og en rekke fordeler vi skal gå gjennom i denne artikkelen.

Nordea Premium

Nordeas Premium-program gir svært gode betingelser og unik tilgang på ekspertise innen billån og forsikring.

Som Nordea Premium-kunde får du blant annet:

 • En rekke eksklusive kundefordeler
 • Juridisk Rådgivning
 • Kredittkort med gratis loungebeskøk
 • For å kvalifisere til Premium-programmet må du nå opp til noen krav om inntekt eller sparing.

Du kan få billån hos Nordea med en rente fra 3,20%

Fordeler med et billån fra Nordea

 • Trygghet mot heftelser
 • Inntil 100% bilfinansiering
 • Nedbetalingstid på opp til 10 år
 • Rimelig Rente
 • Trygt oppgjør
 • Økonomisk handlingsrom – buffer i bolig mot andre formål

Nordea tilbyr finansiering av alle typer biler, også til noen årsmodeller av veteranbiler, men med krav om 20% egenkapital.

Dersom du er en Premium- eller en Premium  Next-kunde I Nordea, eller er organisert gjennom NAL, YS, eller NITO, er det faktisk mulig å få en spesiell medlemsrente fra nom. 3,10%.

Hvor kjapt kan jeg få billån hos Nordea?

Gjennom det de har valgt å kalle, “Trygt oppgjør”, går prosessen fra du søker om billånet til du er eier av ditt nye kjøretøy raskt, enkelt, og smertefritt, og fungerer slik som dette:

 1. Utfylling av søknad om billån. Eventuelle endringer du vil gjøre i lånesøknaden kan gjøres siden. Du beregner så billån I billånskalkulatoren og får et lånetilbud i et nytt vindu.
 2. Her legger du til bil. Om du ønsker rask behandlingstid er det viktig å fylle inn og laste opp etterspurt dokumentasjon om bilen på min side. Dersom det er vanskelig kan du alltid nå Nordea på telefon: 23206021, eller sende en e-post til billaan@nordea.com
 3. Signer lånedokumenter og få dokumenter om digital tinglysning av bilen. Dette kan du siden finne på min side. På dette punktet kan du fortsatt gjøre endringer i søknaden, og tilogmed ombestemme deg på hvilken bil du vil ha, men om alt er tipp topp er du klar til det siste steget.
 4. Henting av din nye bil. Den samme dagen du skal hente din nye bil overfører Nordea pengene direkte til selgeren. Dette er den tryggeste måten å gjøre et bilkjøp på. Dette gjelder forøvrig ikke din egenkapital.

Når lånet er innvilget og du har lagt inn bilen du skal kjøpe, kan du åpne Trygt oppgjør.

Derfra inviterer du enkelt inn selgeren av bilen og gjennomfører stegene sammen. Når alt er pakket og klart overføres pengene til selges automatisk.

Videre vil du motta alle dokumenter pr post, men de kan også finnes inne på “Min side” på Nordea sine brukervennlige hjemmesider.

Et Trygt oppgjør hos Nordea har sine fordeler

Trygt oppgjør er den digitale prosessen til Nordea som bistår selger og kjøper med alt som må gjennomføres før eierskifte på kjøretøy kan skje, og som garanterer selgeren transaksjonen av pengene, og overlevering av nøkkel til kjøper. Kjøper kan dermed ta med seg bilen den samme daget kjøpet gjennomføres.

 • Kjøper og selgers identitet er sikret gjennom BankID
 • Hele prosessen kan gjennomføres eletronisk på pc, mac, eller mobiltelefon
 • Begge parter i handelen bruker samme sjekkliste for hva som må gjøres iht eierbytte
 • Nordea hjelper til under hele prosessen og garanterer utbetalingen til selger

Nordea hjelper til med alt som må gjøres før bilen kan skifte eier og garanterer at selger får pengene sine som avtalt. Dette inkluderer enighet om pris, lånepapirer, utbetaling, og finansiering, ordnes effektivt under sikre rammer for begge parter.

Nordea tilbyr Betalingsforsikring for billån

Med en betalingsforsikring blir billånet, MC-lånet, eller caravan-lånet sikret dersom noe uforutsett skulle hende deg.

Hva dekkes av betalingsforsikringen til Nordea?

Det månentlige terminbeløpet på bil-lånet dekkes med opp til kr. 15000 pr mnd over 12 måneder pr skadehendelse, maksimum 36 måneder totalt i løpet av forsikringstiden dersom du:

 • som arbeidstaker blir 100 % midlertidig sykemeldt
 • som arbeidstaker blir ufrivillig arbeidsledig eller permittert
 • som selvstendig næringsdrivende legges inn på sykehus
 • Ved tap av liv eller alvorlig sykdom blir utestående saldo, maksimalt 750 000 kroner, innfridd.
 • Blir 100% midlertidig sykemeldt som arbeidstaker
 • Blir ufrivillig arbeidsledig eller permittert, som arbeidstaker
 • Legges inn på sykehus, som selvstendig næringsdrivende
 • Ved tap av liv eller alvorlig sykdom blir utestående saldo, maksimalt kr. 750000,-

Hvilke krav stilles til den som skal forsikres gjennom Nordea?

 • ha alder mellom 18 og 64 år
 • ha fast bosted i Norge og medlem i norsk folketrygd
 • ikke være kjent med eksisterende sykdom eller tilstand som kan medføre arbeidsuførhet eller sykehusinnleggelse
 • være ansatt i en minst 50 % fast stilling eller være selvstendig næringsdrivende  
 • ikke motta sykepenger, dagpenger, uføretrygd eller en lignende stønad eller erstatning
 • ikke være kjent med, eller har grunn til å regne med, forestående tap av arbeid eller permittering

Vanlige spørsmål og svar om Billån hos Nordea

Hvor mye kan jeg få i billån hos Nordea?

Du kan faktisk låne opp til hele kjøpesummen. En pekepinn er at om du ønsker nedbetalingstid på 8 år bør du ha minst 10% egenkapital. Dersom du har en medsøker. Feks en samboer, partner, eller ektefelle, vil det øke sannsynligheten for å få det lånebeløpet du vil ha, samt de beste betingelsene.

Hva er et finansieringsbevis for bil?

Bekreftelsen som kan gies til selger på hvor mye banken har tilbydd deg i lån kalles et finansieringsbevis. Et finansieringsbevis er gyldig i 1 måned, men kan enkelt søkes om på nytt dersom det ikke blir gjort et bilkjøp før den tid.

Hvordan blir pengene fra et billån hos Nordea utbetalt?

Summen for billånet blir betalt direkte til selgeren / forhandleren av kjøretøyet.

Hva betyr heftelser i bilen jeg vil kjøpe?

Nordea gjør opp alle eventuelle heftelser i bilen fra tidligere eiere. Lånet til selger må dog være mindre enn Nordeas utbetaling. Etter selgers lån er gjort opp utbetales resterende til selgerens oppgitte kontonummer. Dersom selgeren har større lån enn Nordea har utbetaling, må selgeren betale mellomlegget før Nordea kan betale resten.

Må jeg ha sikkerhet eller kausjonist for å få innvilget lån hos Nordea?

Nordea tar sikkerhet i kjøretøyet. I enkelte tilfeller bes det om  kausjonist eller medlånetaker.

Når er seneste tidspunkt for signering av lånedokumentene?

Ved et salgspant-lån er det krav om at lånedokumentene må være underskrevet av låntaker før kjøretøyet eller nøklene kan overleveres.

Må kjøretøyet omregistreres før mitt lån blir utbetalt av Nordea?

Nordea  godkjenner en signert salgsmelding mellom partene, forutsatt at selgeren er registrert som eier pr dags dato. Kvittering på signert salgsmelding eller midlertidig vognkort må sendes inn til Nordea

Hva hvis kjøretøyet jeg skal kjøpe er avregistrert eller ikke skal registreres enda?

Nordea  finansierer bare kjøretøy som er registrert og som kan kjøre lovlig på norske veier. Det eneste unntaket de gjør er for campingvogner som kan stå som avregistrerte. De samme reglene gjelder for salgsmelding og eierskifte ved kjøp av campingvogn.

Tilbyr Nordea næringslån?

Nordea tilbyr ikke næringsfinansiering direkte, men tilbyr en næringsfinansiering til kjøp av kjøretøy gjennom bilforhandlere de har avtaler med.

Kan jeg justere lånebeløpet underveis i oppgjørsprosessen?

Ja, helt til du har signert lånesøknaden. Dersom du ønsker å justere kjøpesummen ned etter signering av lånepapirene er det helt i orden, men da er det lånebeløpet som reduseres. Din egenkapital forblir den samme. Dersom du ønsker å justere opp kjøpesummen etter at dokumentene er signert, er du nødt til å søke om et nytt billån. Den opprinnelige prisen vil fortsatt stå skrevet ned i lånedokumentene.

Se også: Billigste billån

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *