Flytte billån (Total guide 2024)

flytte billån

Flytting av billån er enkelt, trygt og gir deg full oversikt over gjelden om du flytter alle lån til en bank. Du vil få full oversikt, kontroll og økte forutsetninger for en forbedret økonomisk situasjon.

Best å flytte billån til samme bank

Det er veldig praktisk å ha alle lån samlet i en bank.

Du kan innfri lån ut ifra en utvidet oversikt over all gjeld, endre forfallsdatoer eller flytte på innbetalinger, lånene seg i mellom.

Dette er den beste måten å håndtere gjeld på, da du reduserer forvirring forårsaket av informasjonsflyten du har, og du kan være oppdatert på eventuelle endringer mer eller mindre i nåtid.

Høres ikke dette greit ut da? Har du flere gjeldsposter spredt rundt i ulike banker og har flere systemer du må logge inn i for å samle fragmenter av informasjon som umulig vil danne et vakkert bilde når du er ferdig.

Ikke bare måtte du ha samlet all informasjonen på en og samme dag, men du måtte tolket og agert på den suksessivt for å få noen som helst forbedring av situasjonen.

Styringsrenten og billånet

Hver dag endrer renter seg ulikt mellom banker, selvom alle bankene følger den samme styringsrenten satt av sentralbanken vår, Norges Bank.

Åtte ganger i året fastsettes styringsrenten av komiteen for pengepolitikk og finansiell stabilitet, samtidig som styringsrentebeslutningen offentliggjøres. Rapporten inkluderer prognose for fremtidig utvikling av renten og kalles rentebanen. Samtlige mennesker, banker og institusjoner verden over, og da presiserer jeg med; Absolutt alle sammen, reagerer forskjellig på renteendringen. Alle ganger gjennom hele året og alle år.

Selv om det finnes bestepraksis for det meste i 2022 finnes det utallige kalkyler, modeller, funksjoner og utregningsmetoder for å gjøre tilpasninger til styringsrenten og markedet øvrig. Det er kun to ting som er sikkert: Alle banker endrer renten som reaksjon og alle setter rentene for billån forskjellig.

Derfor er det et uunngåelig faktum at du er best tjent med å samle lånene dine til en og samme bank.

Endring i styringsrentene: Grunn til å vurdere flytting av billån

Hvis du skulle håndtert økonomien din i tråd med slik finansekspertene opererer bankene sine, måtte du faktisk vært åpen for å la bankene kjempe om å beholde deg som kunde 8 ganger i året.

Enkelte år, spesielt når det er inflasjon eller resesjon, øker styringsrenten flere enn 8 ganger. Slik som i år.

Det er ekstremt mange som fortsatt velger å bevare flytende renter på lånene sine, tross at Norges Bank, tidlig går ut med informasjon om rentehevingen, tross at det blir bekreftet ytterligere hevinger i markedet som følger, og tross at de historisk mest troverdige finansielle indikatorene tilsier at renten vil fortsette å gå opp, minst ut 2025.

Vi kan se at boligprisveksten ikke bare har stanset, men reversert og er på vei nedover.

Boliglånrente, billånsrenten og andre lånerenter stiger, i tråd med styringsrenten.

Disse bankene lar deg flytte billånet

Heldigvis er det mye enklere for en forbruker å flytte billånet mellom banker enn det er for banker å balansere rentene i tråd med styringsrenten og markedet ellers. Her lister vi de bankene som lar deg flytte billånet gratis og som forbedrer dine nåværende betingelser, renter og vilkår.

Bank (Autorisert Finansinstitusjon)Nominell renteEffektiv renteEtableringsgebyrTermingebyrMin. Lånebeløp
Sparebank 1 Finans Østlandet0.03750.0534Kr. 2260,-Kr. 60,-Kr. 100000,-
DnB0.03490.074InkludertKr. 0,-Kr. 100000,-
Nordea0.05350.07757InkludertKr. 0,-Kr. 100000,-
Bank20.05730.0617Søk for å få tilbud-Kr. 300000,-
Santander Consumer Bank0.0970.1127Søk for å få tilbud-Kr. 30000,-
Lendo0.0345---

*Forbehold: Med forbehold om rente-endringer. Sålenge lånebeløpet forblir det samme, nedbetalingstiden (innfrielsesdato) forblir uendret, pantebeløpet også flyttes, og er det samme, og sålenge det forblir samme lånetaker går flytting av billån kjapt.

Slik får du lavest rente når du flytter billånet

Gjennom artikkelen har vi vel etablert at alle banker har ulike renter, vilkår og betingelser, som endrer seg løpende i tråd med påvirkende faktorer.

På samme måte har alle bileiere ulike formål og ønsker når det gjelder bil. Så, hvordan får du lavest rente på billånet? – Ved å flytte det, sier Frank Roger, finansekspert fra Billånsguiden.

Frank Roger har jobbet som finansrådgiver for inkassorådgivere i 15 år og har tung erfaring med å bistå privatkunder til å forbedre sine økonomiske situasjoner. Frank R, som han også kalles, kommer med en anbefaling til alle som har funnet det hensiktsmessig å flytte billånet.

– Slipp en ekspert på refinansiering inn på banen. Jeg forhandler gjeld, men selv når det kommer til refinansiering legger jeg tilliten min til de som er best på forhandling av refinansiering og flytting av billån.

Videre anbefaler Frank Roger Lendo.no, som han selv har brukt ved flere anledninger. De sammenligner tilbudene fra flere av de beste bankene og tar opp forhandlinger med de tilbudene som er best. På denne måten får du lavest mulig rente når du flytter billånet.

Flytting av billån uten sikkerhet

Uten pant i bilen går det fort å refinansiere lånet ved å flytte det til en ny bank. Etter du har søkt og fått godkjenning vil den nye banken overføre penger til den gamle banken for hele lånet, og du vil få lavere rente på ditt nye lån.

Uten pant følger det ikke med noen hengende plikter, og billånet vil i prinsippet være festet til deg og ikke bilen.

Dersom du ikke betjener lånet i dette scenarioet vil du, som nevnt lenger oppe, betale renter på en bil du ikke har.

Dersom du selger bilen og får negativt beløp relativt til hvor stor lånesummen er eller om bilen skulle bli ødelagt uten full kaskoforsikring, vil du risikere samme utfall. Derfor er det viktig å være klar over hva det innebærer å flytte et billån uten sikkerhet.

Flytte billån med pant

Flytting av billån dersom det er med sikkerhet i selve bilen er ikke like enkelt som å flytte uten pant i bilen, men det er fortsatt en enkel og smertefri prosess.

Er det pant i bilen din er det ikke mulig for en bank å ta ny pant i bilen. På lik linje som lånet flyttes, vil panten også flyttes til den nye banken når du flytter billånet.

Det kan være greit å undersøke med en låneagent før du vurderer å flytte et billån, da ikke bare rentene kan være forskjellig fra tilbud til tilbud.

Ulike finansinstitusjoner kan ha forskjellige renter, etableringsgebyrer, vilkår og betingelser, i tillegg til den obligatoriske tinglysningen til Brunnøysund.

Selv om du er en og samme person, som eier en og samme bil, og bankene opererer etter det samme lovverket, i det samme markedet, er allikevel måten de vektlegger momenter under kredittvurderingen unikt for hver sak.

Noen andre krav til flytting av billån er at låntakeren, nedbetalingstiden, pante- og lånebeløpet er det samme.

Alle parter er tjent med flytting av Billån

Alt i alt er alle fornøyd dersom du flytter billånet ditt. Du får lavere rente, den forrige banken får alle pengene de dekket bilen med og den nye banken får en ny kunde og vil tjene inn på de samme rentene du gjorde besparelsen din med.

Selv om det i utgangspunktet er en metode alle parter er fornøyd med, er det en ting du bør tenke på før du vurderer å flytte lånet på bilen din.

Alle banker tilbyr forskjellige avtaler. Du kan gjøre forhandlingene med alle bankene selv, men dette er finans.

Det er et tungt fagområde og du vil korrespondere med eksperter på toppen av sin karriere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *