Søk billån: 8 steg til smart bilkjøp (2024)

Søk billån

Når du søker om billån kan du få finansiert opp til hele bilens verdi. Din nåværende betalingsevne og kreditthistorikk er alt som ligger til grunn for å få godkjenning på søknad om billån.

I denne artikkelen tar vi for oss 8 steg til hvordan du kan lande et bra bilkjøp.

1. Budsjetter før finansiering av bil

Hvor mye penger er du villig til å bruke av egne penger på bilen? Hvor mye penger vil du ta i lån? Hva kan du faktisk betjene i månedlige utgifter knyttet til billånet? Har du tenkt og regnet på dette før du skal kjøpe bil er du allerede på god vei.

2. Valg av Biltype

Når du har budsjettet før finansiering av bil klart vil dette hjelpe deg, også når det kommer til valg av biltype.

Ut ifra valg av bil vil du få et klarere bilde av hva en forsikring for bilen vil koste. Da vil det være mulig å estimere hva kostnadene knyttet til drivstoff vil ligge på.

Du kan til og med anslå i hvilken grad bilen vil trenge vedlikehold og kostbare reparasjoner. Dette bør du også ha budsjettert.

3. Søk om finansieringsbevis

La oss si at du er gjennom de tre første stegene i planleggingen av bilkjøpet. Du vet hvor mye egenkapital du vil stille og du vet hvilken biltype, hvor gammel bilen kan være, og hvor mye du trenger i lån.

Nå er tiden inne for å begynne på biljakten! Men, hva om du plutselig finner drømmebilen, og selger opplever stor pågang på annonsen sin?

Da er du avhengig av å være rask for å sikre at akkurat du får den! For å få det til må du ha et finansieringsbevis fra en autorisert finansinstitusjon eller bank.

Dette er et dokument som vil bekrefte lånerammen ovenfor alle parter av en potensiell transaksjon at du har lov å låne opp til et visst beløp.

Har du denne i orden når du finner bilen du vil ha øker det sjansene for at den kan bli din!

Det tar noen få minutter å søke om finansieringsbevis hos banken! Ved å sammenligne flere billån får du svar nesten umiddelbart og alt foregår elektronisk! Søk i dag og du kan gjøre en kjøpsavtale på drømmebilen din så lenge lånebeviset er gyldig!

Merknad: Det er helt uforpliktende og gratis å søke om finansieringsbevis. Det er bare et dokument som bekrefter at du får lån i banken.

4. Sikre budsjettet ditt med en bufferkonto

Hvis du vil være på den sikre siden er det lurt å ha en “bufferkonto” dersom noe skulle skje som forsikring ikke dekker. Ved kjøp av ny bil, men og med relativt ny bil kreves det ofte full kaskoforsikring.

De er heldekkende og dekker det meste, men ved kjøp av brukt bil som har noen år på veien får man gjerne ikke fullkasko om man så vil, fordi risikoen for uønskede hendelser, som f.eks, mekanisk svikt eller lignende er mye høyere på en gammel bil.

5. Søknadsprosessen: Billånet

Å søke om billån er veldig enkelt. Det er faktisk like enkelt som å søke om finansieringsbevis: Søk om Billån fra flere banker.

Det som vil skje er at bankene gjør en kjapp kredittsjekk og kommer tilbake til deg med et tilbud. Et billån er ikke en forpliktende låneavtale eller et lån i det hele tatt før du faktisk har kjøpt bilen!

Da gjør du kjøpskontrakt i samme prosess som du gjør låneavtalen. Banken utbetaler lånet direkte til selger eller forhandler for en trygg og veldokumentert transaksjon!

6. Før du kjøper bilen

Før du kjøper bilen er det alltid anbefalt at du prøvekjører den så lenge det er mulig. Er det av noen årsaker ikke mulig å prøvekjøre den anbefales det at du ikke gjør en transaksjon eller avtale i det hele tatt.

Alle som selger en bil som fungerer slik som den skal ut ifra hva selger sier og hva som står i annonsen har ingen problemer med å la en mulig kjøper prøvekjøre en bil en liten stund. Faktisk, oppfordrer en ærlig selger til dette.

7. Ikke kjøp bilen eller ta billån før du har prøvekjørt bilen

Det nest siste steget i de forberedelsene du bør gjøre før du tar et billån og kjøper bil, spesielt når det gjelder bruktbil, er å lese artikkelen vår om hvordan du utfører funksjonstest og prøvekjører bilen på en trygg og systematisk måte.

8. Unngå spontansignering etter press fra selger

Dersom du ikke føler deg trygg etter en prøvekjøring bør du avstå fra å inngå noen avtaler med selger.

Da må du trekke deg tilbake og bruke noen dager på å fundere over situasjonen.

Er du fortsatt usikker anbefales det at du starter på steg 1 igjen.

Dersom du gir etter for press fra selger eller markedet kan det være du misser noen viktige momenter og risikerer å gjøre et bomkjøp.

Takk for at du leste og lykke til med søknad om bilkjøpet!

Søk om lån til bil

Bilkjøpet er en av de større investeringene du gjør som privatperson og det kan være vanskelig å ha mot til å gjennomføre det. For å ta deg gjennom prosessen skal vi se på hvilke punkter du bør ha gått gjennom før du gjør en kjøpsavtale med en selger eller bilforhandler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *