Drømmer du om en ny bil kan et billån fra Sparkebank1 være løsningen. Der kan du både ved kjøp av ny eller brukt bil få billån uten noe krav om egenkapital.
Du kan låne hele kjøpesummen i Sparebank1
Dersom du har god nok inntekt er det mulig å låne hele kjøpesummen i Sparebank1. Banken tar kun sikkerhet for lånet i bilen. Det er også mulig å samle ulike lån, og få en heldekkende forsikringsavtale, slik at du har en god oversikt samlet på et sted.
Medlem i et LO-forbund?
Landsorganisasjonen i Norge, også kjent som, LO, har valgt SpareBank 1 som samarbeidspartner. Valget har blitt fattet med hensyn til medlemmene som skal kjøpe bil. Det var en viktig faktor å knytte til seg en heldekkende rådgiver som trygt og greit kan lose deg gjennom prosessen, og gi best mulig råd, og tips om finansiering av blant annet bil.
Medlemmer kan søke om billån på internett og få svar raskt eller snakke med en rådgiver som i samråd med deg kan finne det mest passende alternativet.
Trykk her for å sjekke hva du kan få i billån fra Sparebank1 som LO-medlem.
Skaff deg et finansieringsbevis med en gang
Har du lyst til å være klar til å få den bilen du ønsker når du ser den? La oss si du vet hvilken bil du vil ha og du finner et fint eksemplar ute for salg. Står du der da med et finansieringsbevis og kan sikre deg bilen med en gang? Ellers står du der uten et betalingsbevis og risikerer å se muligheten glippe fra deg på den måten?
Søk om finansieringsbevis så er bilen din når du ser den!
Finansieringsmetoder for kjøp av bil
Det finnes flere ulike finansieringsmetoder for kjøp av bil. Essensielt trenger du i utgangspunktet bare penger, men de færreste har midlene til et bilkjøp liggende klar på konto til en hver tid.
Ta billån eller refinansiere boliglånet?
Dersom du har en bolig som er verdt mer enn du har i lån til boligen, kan det være fordelaktig å øke boliglånet for å kjøpe bil, fremfor å ta et tradisjonelt billån. Hos de fleste banker er dette mulig, og Sparebank1 er intet unntak. Du kan bruke bilen som sikkerhet slik at du ikke bruker opp sikkerhetspotensialet i boligen på lånet.
I tråd med at bilen synker i verdi betaler du ned billånet. Dersom du har økt boliglånet kan det være lurt å betale inn litt ekstra i måneden. Dette er fordi huslånet har mye lengre nedbetalingstid enn et billån. Der du bruker opp til 10 år på å nedbetale et billån, ligger jo huslånet i sin helhet, til sammenligning, på 20-30 år nedbetalingstid.
Heftelser på bilen
Heftelser heter det når eier av bilen har gjeld på den. Gjelden gjøres opp gjennom billånet og selger av bilen får det som er til overs. Dersom du øker huslånet for å kjøpe en bil er det viktig å sjekke bilen opp på statens vegvesen sine nettsider og brunnøysundregisteret. Dersom det er heftelser på bilen må du påse at selger betaler gjelden på bilen slik at du ikke sitter igjen med en potensielt sur kostnad på toppen av det hele.
Behandlingstid: Søknad om billån og økning av boliglån
Søker du om billån får du som regel svar innen en time har gått. Ved økning av boliglån eller refinansiering av boliglån som det også heter, kan det også gå ganske fort, men det kan ta litt lengre tid dersom noen har kausjonert for lånet, eller om du har stilt annen sikkerhet for boliglånet.
Rente
Du vil få veldig god rente på boliglån sammenlignet med et billån. Dersom du har “ledig sikkerhet” i boligen kan du få bedre rente enn om du kun har stilt bilen som sikkerhet for lånet. Hvilket alternativ som lønner seg mest avhenger av hvor mye du vil låne. Vi vil anbefale at du tar kontakt med Sparebank1 dersom du har spørsmål rundt dette.
Lån til bruktbil
Et ordinært billån kan passe til de som skal kjøpe ny bil eller en bruktbil som ikke er så gammel. Ved kjøp av en brukt bil som har falt mye i verdi opp mot hva den kostet da den var ny, anbefaler bankene at du sparer penger ved å velge kaskofritt billån. Dette betyr i bunn og grunn at banken ikke stiller krav om kaskoforsikring på bilen. Den eneste forsikringen du da må ha er den obligatoriske ansvarsforsikringen som alle kjøretøy må ha.