Billån for eldre bil (Total guide 2024)

Billån for eldre bilder

Skal du kjøpe brukt bil finnes det egne billån som egner seg til det. Du trenger i de fleste tilfeller heller ikke fullkasko på bruktbiler om det er snakk om eldre biler.

Skal du kjøpe gammel bil, enten det er el-bil eller vanlig bil, så er det hensiktsmessig å være klar over hvilke kostnader dette kan innebære.

I tabellen viser avrundede tall hentet fra artikkelen vår om hva det koster å ha bil. Vi gjør noen forenklinger ved å avrunde tallene  med hensikt om å gi de som ønsker å kjøpe eldre biler et bedre beslutningsgrunnlag før de tar billån til å kjøpe bruktbil.

Beste billån for eldre bil

Er det litt alder på bilen du skal kjøpe er det ekstra lurt å gjøre et klokt valg med egenkapital og valg av billån. I tabellen nedenfor tar vi utgangspunkt i tre av de beste billånene for eldre biler.

Vi trekker frem tre eksempler på hvordan et billån kan se ut ved kjøp av gammel bil slik at du er kjent med kostnadene på lånebeløpet mtp valg av bank, nedbetalingstid og rentesatser.

Lånetilbyder (nedbet. Tid)LånebeløpRenter og kostnaderLånekostnad (pr mnd)Totalkostnad
Lendo 5 år (Lavest rente)Kr. 125000,-Kr. 15149,- (5,78 % eff.)Kr. 1852,-Kr. 107149,-
DnB 5 år (Høyest omkostninger)Kr. 125000,-Kr. 19250,- (6,59 % eff)Kr. 1972,-Kr. 113211,-
Nordea 5 år (Beste lånevilkår)Kr. 125000,-Kr. 18575,- (6,70 % eff)Kr. 1978,-Kr. 115204,-

*Tallene i tabellen er generert 19.07.2022, og er hentet de respektive lånetilbyderne’s billånskalkulatorer, med forbehold om endringer og minst Kr. 25000,- i egenkapital på billånet til den eldre bilen.

Som du kan se kommer man best ut å bruke en tjeneste som sammenligner flere banker.

Du kan se forskjellige fordeler og baksider med de ulike lånetilbudene ved kjøp av en eldre bil. Enkelte lånetilbydere gir deg lave renter, men høye omkostninger, mens noen gir litt høyere renter, men har kun lagt på tinglysningsgebyret.

Nå som du har oversikt over hva et billån fra de ulike bankene innebærer er det påtide å se om vi kan forbedre disse betingelsene og vilkårene.

Be om tilbud fra opp til 26 banker her.

Tips ved lån på eldre kjøretøy:

Eldre biler har som regel enda mer kilometer bak seg enn en ny bil. Når du ser på prisene i markedet kan du fort tenke at du har funnet noe billig. Dette har du råd til, nå vil du slå til og søke om nærmeste billån. MEN –  husk at jo mer kilometer en bil har, desto høyere vil risikoen for uforutsette kostnader være, mens du eier en eldre bil.

Det finnes flere eldre biler på markedet

Nå er det på tide med en sammenligning av de gamle bilene som finnes på markedet, men har du husket å søke om billån eller skaffe deg finansieringsbevis? Dette kan du enkelt gjøre hos banken din, men husk at banken din kun kan gi deg ett tilbud.

Dersom du ønsker å få bedre lånevilkår og lavest mulig rente bør du la en låneformidler som, Lendo, til å praktisk talt sette lånesøknaden din for anbud blant et utvalg av de beste bankene i landet.

Slik kan du finne det beste lånetilbudet for eldre biler, for det er nemlig på dette punktet du kan spare mest ved kjøp av gammel bil.

Kom i gang her

Totalkostnader for eldre bil

Kostnader (Eldre biler)Gjennomsnittskostnad pr. år
Drivstoff (Diesel, bensin)Kr. 14000,-
Forsikring av bilKr. 12000,-
DekkKr. 4000,-
Gebyrer, avgifter, bompenger, årsavgiftKr. 12000,-
Reperasjoner, vedlikehold og serviceKr. 12000,-
VerdifallKr. 45000,-
RentekostnadKr. 18000,-
Andre kostnader (Bøter, spylervæske, olje, mm)Kr. 5000,-
Totale bilkostnader i åretKr. 122000,-

Med utgangspunkt i en relativt god brukt bil med fossilt brensel og gjennomsnittlig kjørelengder hentet fra SSB, har vi beregnet at det vil koste deg omkring Kr. 130000,- i året å ha en eldre bil i 2022.

Nedbetaling av eldre biler

I realiteten er ikke det 10 års nedbetalingstid om det er snakk om eldre biler. Banken trekker nemlig fra bilens alder fra den 10 år lange maksgrensen når de regner anbefalt nedbetalingstid.

Dersom du il ha lengre tid enn det banken anbefaler vil du måtte betale litt høyere renter, men det er ingen umuligheter når det er snakk om eldre biler.

Er bilen 4 år gammel får du gjerne opp til 6 års nedbetalingstid helt uten at det påvirker rentesatsen i alt for stor grad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *